Agility gaat over mensen

Echte Business Agility is veel meer dan het implementeren van een nieuw framework of proces. Het gaat veel verder dan het inrichten van zelfsturende teams. Agility gaat over mensen en hun patronen, gedachten en drijfveren. Daar geloven we in.

Organisaties die vandaag niet op zoek gaan naar de belemmerende overtuigingen en oude patronen van hun mensen laten flinke kansen liggen voor morgen. De kans op echte transformatie en groei. En die zijn nodig, want verandering gaat nu al hard en zal in de toekomst geen vaart minderen. We hebben al veel traditionele organisaties gezien die het om die reden zwaar hebben of het zelfs niet redden. Simpelweg omdat ze niet tijdig voorbereid waren op deze ontwikkeling.

Die voorbereiding op verandering, die willen wij makkelijker maken. Niet met een snelle quick-fix, maar duurzaam en diepgaand. Wij kiezen voor echte (Agile) transformatie.

“It is not the strongest of species that survives, nor the most intelligent, but one most responsive to change.”

Charles Darwin

Die transformatie faciliteren wij met onze unieke Filotes Personal Agility methode, Een methode die in drie maanden tijd je impact, performance en werkplezier verdubbelt.

De drijvende krachten achter Filotes

Frederik van Son is Founder van Filotes en de drijvende kracht achter Personal Agility. Hij ontwierp dit unieke model na jarenlang als projectmanager en Agile coach in o.a. IT, digital, e-commerce en marketing tegen dezelfde uitdagingen aan te zijn gelopen. Hij werkte als freelancer o.a. voor Sanoma, Bugaboo, TMG, Shoeby en VodafoneZiggo.

Bij de eerste kennismaking met Agile in 2011 ging er direct een wereld voor hem open. Voor het eerst ontdekte hij een manier van werken die verandering als een gegeven beschouwt en omarmt. Waarin mensen centraal staan.

Mits – realiseerde hij zich al snel – Agile meer is dan alleen een framework en een herinrichting van processen. Meer en meer ontdekte hij, dat je om succesvol Agile te kunnen werken, eerst Agile moet zijn. Echte Agility begint bij onze menselijke gedachten, patronen en drijfveren. Bij ons als persoon; Personal Agility dus.

Frederik heeft naast het ontwikkelen van zijn methode bovendien een netwerk van zeer ervaren Agile coaches om zich heen verzameld. Samen vormen zij Filotes.

Jeroen Venneman is sinds 1998 actief om mensen, teams en organisaties te helpen met het ontdekken van steeds betere manieren om doelen te bereiken. Hij vindt hiervoor inspiratie in de ontwikkeling van het vakgebied rondom Agile en wil die inspiratie overbrengen op anderen.

Hij doet dit door het creëren en helpen groeien van een Agile community binnen en over organisaties heen. Jeroen verbindt mensen met een gedeelde passie en stimuleert het potentiële ondernemerschap. Een belangrijke drijfveer is groei van de Agile Mindset als basis voor succesvolle Agile Transformaties.

De Agile Mindset van de individuele mens, het team en de organisatie. De groei van Personal Agility die verder gaat dan het individu.

Jeroen heeft als Consultant, Coach en Trainer veel Agile ervaring opgedaan en was betrokken bij de transformaties van o.a. Rabobank, ING, VodafoneZiggo, Liberty Global, SVB, Kadaster, Avans Hogeschool en Universiteit Twente.

Jeroen is voorzitter van het Agile Consortium Nederland. Hij is auteur van onder andere de volgende boeken:

  • Agile – pocketguide voor wendbare organisaties
  • Agile FOCUS in besturing – pocketguide voor executives in transformatie.

Onze visie: Wendbare mensen maken wendbare organisaties

Enthousiast geworden en heb je nog vragen?

Of wil je ons gewoon beter leren kennen? Maak dan gemakkelijk online een afspraak. We praten graag met je verder in een persoonlijk gesprek.