Agility gaat over mensen

Echte Business Agility is veel meer dan het implementeren van een nieuw framework of proces. Het gaat veel verder dan het inrichten van zelfsturende teams. Agility gaat over mensen en hun patronen, gedachten en drijfveren. Daar geloven we in.

Organisaties die vandaag niet op zoek gaan naar de belemmerende overtuigingen en oude patronen van hun mensen laten flinke kansen liggen voor morgen. De kans op echte transformatie en groei. En die zijn nodig, want verandering gaat nu al hard en zal in de toekomst geen vaart minderen. We hebben al veel traditionele organisaties gezien die het om die reden zwaar hebben of het zelfs niet redden. Simpelweg omdat ze niet tijdig voorbereid waren op deze ontwikkeling.

Die voorbereiding op verandering, die willen wij makkelijker maken. Niet met een snelle quick-fix, maar duurzaam en diepgaand. Wij kiezen voor echte (Agile) transformatie.

“It is not the strongest of species that survives, nor the most intelligent, but one most responsive to change.”

Charles Darwin

Die transformatie faciliteren wij met onze unieke Filotes Personal Agility methode, Een methode die in drie maanden tijd je impact, performance en werkplezier verdubbelt.

De drijvende kracht achter

Frederik van Son is Founder van Filotes en de drijvende kracht achter Personal Agility. Hij ontwierp dit unieke model na jarenlang als projectmanager en Agile coach in o.a. IT, digital, e-commerce en marketing tegen dezelfde uitdagingen aan te zijn gelopen. Hij werkte als freelancer o.a. voor Sanoma, Bugaboo, TMG, Shoeby en VodafoneZiggo.

Bij de eerste kennismaking met Agile in 2011 ging er direct een wereld voor hem open. Voor het eerst ontdekte hij een manier van werken die verandering als een gegeven beschouwt en omarmt. Waarin mensen centraal staan.

Mits – realiseerde hij zich al snel – Agile meer is dan alleen een framework en een herinrichting van processen. Meer en meer ontdekte hij, dat je om succesvol Agile te kunnen werken, eerst Agile moet zijn. Echte Agility begint bij onze menselijke gedachten, patronen en drijfveren. Bij ons als persoon; Personal Agility dus.

Frederik heeft naast het ontwikkelen van zijn methode bovendien een netwerk van zeer ervaren Agile coaches om zich heen verzameld. Samen vormen zij Filotes.

Het team achter Filotes

Jolanda Kluijfhout

Jolanda Kluijfhout

Agile Coach & Trainer

Organisaties en mensen laten excelleren, juist in deze tijd waarin verandering de enige constante is. Dat is wat Jolanda drijft. Met haar open, eerlijke, nieuwsgierige manier van communiceren is ze een echte verbinder. Ze observeert scherp, luistert en maakt het onbesprokene bespreekbaar. Zodat verandering van binnenuit komt, door alle partijen gedragen wordt en daarmee echt duurzaam is.

Enthousiast geworden en heb je nog vragen?

Of wil je ons gewoon beter leren kennen? Maak dan gemakkelijk online een afspraak. We praten graag met je verder in een persoonlijk gesprek.