Vaarwel uurtarief, hallo waardegericht werken

Niet altijd even leuk om te horen, maar dit is cruciaal voor echte vooruitgang. 

LEES VERDER

We horen het vaker tijdens onze sales gesprekken: “We regelen het wel intern, we hebben geen externe hulp nodig.” 

Maar wanneer we een laagje dieper graven, blijkt vaak dat er wel degelijk een beroep wordt gedaan op zzp’ers: externe Agile professionals zoals Product Owners, Agile Coaches en Scrum Masters. 

Interessant, nietwaar? Het laat zien dat de realiteit vaak genuanceerder is dan op het eerste gezicht lijkt.

Een van mijn eigen business coaches zei eens tegen mij: ‘Ja Frederik, als je uren gaat maken, dan ga je uren maken.’ Dit heeft mij en Filotes aan het denken gezet. 

Het probleem 

Het is niet dat ik zeg dat zzp’ers inefficiënt werken, zeker niet. Maar in het uurtje factuurtje model word je onbedoeld onderdeel van het systeem van de klant. Je zit vast in meetings, bent ook gewoon je email aan het afhandelen en je wordt onbewust meegezogen in de patronen van de organisatie. 

Dus waarom blijven hangen in het traditionele uurtje factuurtje model, als we zien dat er zoveel meer te winnen valt? Het antwoord en de werkwijze van Filotes? Het aanbieden van programma’s die gekoppeld zijn aan het leveren van echte waarde en het realiseren van concrete doelen voor onze klanten. 

Maar waarom is deze verschuiving nu zo’n gamechanger? De voordelen van onze aanpak op een rij:

Besparingen op kosten

Een van de meest overtuigende argumenten voor onze programma’s is de kostenbesparing. 

Een zzp’er – afhankelijk van diens rol, kennis en ervaring – kost je jaarlijks ergens tussen de €120K en €200K. Als je even de tijd neemt om uit te rekenen hoeveel je totaal aan inhuur uitgeeft, zul je snel ontdekken dat onze programma’s niet alleen effectiever zijn, maar dat je ook aanzienlijk bespaart op je investering.

Meer eigenaarschap

Onze aanpak zorgt voor een verhoogd gevoel van eigenaarschap. We zijn niet afhankelijk van het aantal uren dat we werken en daarom kunnen we veel directer zijn in onze communicatie. Wij zeggen wat anderen niet durven te zeggen. 

We begrijpen dat het soms oncomfortabel kan zijn, maar het stelt ons in staat om je aan te spreken op je eigen verantwoordelijkheden en de veranderingen die binnen het leiderschap nodig zijn. Niet altijd even leuk om te horen, maar dit is cruciaal voor echte vooruitgang. 

Betere investering in je mensen

In plaats van afhankelijk te zijn van de kennis van een zzp’er, geloven wij in de kracht van je eigen mensen. Dit is de kern van onze filosofie. Ons doel is om de kennis en vaardigheden binnen je organisatie te ontwikkelen, waardoor je team sterker, zelfstandiger en toekomstbestendig wordt. Dit is een long-term investering in de groei en duurzaamheid van je bedrijf, die veel verder gaat dan de onmiddellijke voordelen van externe inhuur.

Voor een verdere verdieping over de afhankelijkheid van uren en het investeren in je eigen mensen, bekijk ook mijn blog Consultants zijn therapeuten die de patiënt voortdurend in therapie houden.

Meer focus op waarde (outcome), niet op uren (output)

Dit is exact waar alle Agile principes over gaan.

Jouw eigen resultaten en die van je organisatie veranderen compleet als je werkt met een programma dat gekoppeld is aan heldere en meetbare doelen. Jij én wij kunnen dan veel beter focussen op wat echt bijdraagt aan die doelen en het wordt veel eenvoudiger om alle activiteiten die hier niet aan bijdragen te laten vallen. 

Onze programma’s zijn zo ingericht dat we regelmatig in- en uitstappen. Dit voorkomt dat we onderdeel zijn van de patronen van je organisatie. In plaats daarvan kunnen we met een frisse blik blijven kijken en jouw mensen aan het werk zetten om doorbraken te realiseren. Daarmee zijn we niet alleen veel effectiever maar zo wordt je transformatie ook duurzamer. 

Dieper commitment

De investering in een programma met een duidelijk doel zorgt voor een veel dieper commitment voor beide partijen. Gek genoeg roept de investering in een programma meer vragen op dan het inhuren van een zzp’er. Tegelijkertijd verhoogt dit de kans op succes aanzienlijk. Het is een samenwerking waarbij iedereen gericht is op het behalen van het gezamenlijke doel, wat leidt tot veel meer betrokkenheid en uiteindelijk tot betere resultaten.

Steviger partnerschap

Door samen te werken aan gedeelde doelen creëren we een sterke verbinding en verhogen we de betrokkenheid. Het transformeert de dynamiek van ‘wij’ en ‘zij’ naar ‘ons’. We streven naar een partnerschap dat verder gaat dan de traditionele klant-leverancier relatie door ons diepgaand te verbinden met jouw missie en doelen.

Wendbare mensen maken wendbare organisaties 

Onze visie, “wendbare mensen maken wendbare organisaties”, weerspiegelt precies waarom we geloven in programma’s en de Filotes PAS methode. Het gaat erom de kracht van je mensen te herkennen en te benutten. Door samen te werken aan gedeelde doelen en te investeren in de ontwikkeling van je team, creëer je een cultuur waarin iedereen kan groeien en bloeien.

Start nu met de revolutie in effectiviteit en kostenbesparing

Ben je klaar om afscheid te nemen van het oude uurtje factuurtje model en een stap te zetten naar een toekomst waarin waarde en doelrealisatie centraal staan? 

Wij zijn er om je op deze reis te begeleiden. Of je nu hulp nodig hebt bij het definiëren van je doelen of simpelweg wilt weten waar je moet beginnen, ons team staat klaar om je te ondersteunen. 

Neem eens contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. 

Download direct onze
gratis gids

Een doorbraak in
transformeren

Ontdek het geheim van echte Business Agility. Met vertrouwen en commitment uit de organisatie.
Zonder gedoe.