Verbinden en versnellen bij Liberty Global

Dit zorgde ervoor dat het hele veranderingsproces meer uit onszelf kwam

LEES VERDER

“Wat echt indrukwekkend was, en wat ik bijzonder heb gewaardeerd, is de manier waarop jullie ons hebben geleid. In plaats van ons te vertellen wat we moesten doen, hebben jullie ons de ruimte, de structuur en ondersteuning geboden om onze eigen weg te vinden. Dit zorgde ervoor dat het hele veranderingsproces meer uit onszelf kwam, wat leidde tot een diepere betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen ons team.”

Een krachtige getuigenis van een deelnemer uit ons recente programma voor Liberty Global, die ook de essentie van onze benadering perfect samenvat. Want deze week wil ik het hebben over een ongelooflijke reis die we hebben gemaakt met Liberty Global. 

Laten we even terugspoelen naar het begin. We startten middenin de tweede lockdown, waarbij iedereen vanuit huis werkte. Geloof me, dat is geen eenvoudige uitdaging, zeker niet als je nieuw bent in een complexe organisatie. 

Maar toen de deuren van kantoren weer open gingen en we live dagen voor leiders konden organiseren, deden we een verbazingwekkende ontdekking. Het was opvallend hoeveel leiders van verschillende afdelingen elkaar niet eens kenden, ondanks dat ze in dezelfde waardestroom werkten. Kortom, werk aan de winkel. 

Highlights: wat is er zoal gebeurd?

Interactieve workshops en live dagen uitgevoerd: We hebben leiders en teams samen gebracht door middel van meer dan 150 Agile awareness live dagen en hebben tientallen Agile champions opgeleid. Dit creëerde een gedeeld begrip en enthousiasme voor de Agile werkwijze.

Agile leadership ontwikkeld: Met Vice Presidents en Directors hebben we tweewekelijkse sessies gehouden om hun vaardigheden en begrip van veranderingsprocessen te ontwikkelen, een cultuur en mindset te stimuleren gericht op continue groei en verbetering en tot slot te reflecteren op eigen gedrag en gedrag aan te passen als voorbeeld voor anderen. 

Structuur voor continue verbetering geïmplementeerd: Naast cultuur hebben we ook een structuur en mechanismen geïmplementeerd die continue groei en verbetering ondersteunen, zodat de organisatie zichzelf steeds opnieuw kan uitvinden.

Wat heeft Liberty Global bereikt?

Betere samenwerking tussen afdelingen: Dit heeft geleid tot meer vertrouwen en begrip, waardoor efficiënter en effectiever gewerkt kon worden.

Cultuur van continue verbetering: Er is een mindset gecreëerd waarbij elke dag wordt gezocht naar manieren om te groeien en te verbeteren.

Verschuiving naar waardegedreven levering: Dit hielp de organisatie zich te concentreren op het leveren van echte waarde voor klanten. Door afhankelijkheden te verminderen, is de complexiteit verlaagd.

Meetbare doelen voor transformatie: Agile werd gezien als een middel, niet als een doel op zich, om bijvoorbeeld de time-to-market te verkorten en de klant- en medewerkerstevredenheid te verhogen.

De kracht van plezier

Maar het meest waardevolle wat we bereikt hebben? Plezier. We hebben genoten van de reis, een cruciaal aspect van elk succesvol team. Want zoals we weten: gelukkige werknemers creëren gelukkige klanten.

De reis van Liberty Global gaat door

We waren nog niet klaar. Een organisatorische wijziging stelde ons voor nieuwe uitdagingen. Maar zoals altijd in verandering: het is een reis, geen bestemming.

Dus, beste leider, als jij je afvraagt hoe je uit de huidige stagnatie kunt komen, denk dan aan dit verhaal. Het begint allemaal met waardering voor je mensen en een bereidheid om te veranderen. Sta jij open voor het proces en durf jij je je te laten verrassen dan zul je versteld staan van wat je kunt bereiken!

Download direct onze
gratis gids

Een doorbraak in
transformeren

Ontdek het geheim van echte Business Agility. Met vertrouwen en commitment uit de organisatie.
Zonder gedoe.