FUN KPI: Plezier als drijvende kracht voor Teams, Organisaties en Klanttevredenheid

Maak eens wat meer lol. Je zal zien hoeveel het oplevert.

LEES VERDER

Ben jij de drijvende kracht achter dat geweldige team en die bloeiende organisatie? Als deze blog live komt, is de week inmiddels alweer één dag oud. Een goed moment voor de FUN thermometer, hoe staat het ervoor?

Op de schaal van 1 tot 10, hoeveel zin heb je (of had je vanmorgen) om aan je werk te beginnen? Is dit cijfer lager of hoger dan het cijfer dat je geeft op de volgende vraag:

Op de schaal van 1 tot 10, hoeveel zin had je aan het eind van vorige week om aan je weekend te beginnen?

Laten we deze vragen eens bekijken in het licht van het belang van plezier. Jouw persoonlijke FUN KPI is als een thermometer voor hoeveel plezier je haalt uit zowel je werk als privé. Als jouw cijfer lager is dan gewenst, dan is het hoog tijd om na te denken over wat er nodig is om dit cijfer een punt omhoog te krijgen. De diversiteit van werk en privé kunnen elkaar hierin versterken. Het is van belang dat beide voldoening geven.

Stel je voor dat je in een team werkt waar iedereen constant moppert, gestrest is en zich ongelukkig voelt. Niet echt de ideale situatie, toch? Maar, wat als jij degene bent die die lach op je gezicht houdt, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen?

Jouw persoonlijke FUN KPI is als een besmettelijke lach. Als jij elke dag opgewekt naar je werk komt, zal het niet lang duren voordat je collega’s besmet raken met jouw positieve energie. En voordat je het weet, begint je hele team te stralen.

Waarom is dit zo belangrijk? Wel, gelukkige teams werken beter samen, communiceren effectiever en zijn creatiever. Ze zijn gemotiveerd om doelen te bereiken en problemen op te lossen. Dus, door simpelweg te zorgen voor je eigen FUN KPI, draag je bij aan de synergie in je team.

En, als jouw team gelukkig is, heeft dat een enorme impact op de organisatie als geheel. Een organisatie waarin teams floreren, is een organisatie die succesvol is. Het is bewezen dat gelukkige werknemers meer betrokken zijn, minder vaak ziek zijn en beter presteren. Daarnaast trekt een organisatie die bekendstaat om haar positieve werkcultuur getalenteerde mensen aan. Werknemers willen deel uitmaken van een plek waar ze zich gewaardeerd voelen.

Als je team en organisatie gedijen dankzij een hoog FUN KPI, heeft dat een directe invloed op de manier waarop je klanten worden behandeld. Gelukkige werknemers zijn vriendelijker, gemotiveerder en meer gedreven om uitstekende service te bieden.

Stel je voor dat je een winkel binnenloopt en begroet wordt door medewerkers die duidelijk van hun werk houden. Ze glimlachen oprecht en staan klaar om je te helpen. Hoe zou dat je ervaring beïnvloeden? Je zou waarschijnlijk een stuk blijer de deur uitlopen, toch?

En wat als je een klantenserviceteam hebt dat met plezier en enthousiasme problemen oplost? Je klanten zullen niet alleen tevreden zijn, maar ze zullen ook loyaler zijn en positieve mond-tot-mondreclame verspreiden.

Dus, waarom is jouw FUN KPI zo cruciaal? Omdat jij de sleutel bent tot het ontgrendelen van geluk op alle niveaus – van jezelf tot je team, je organisatie en zelfs je klanten.

Denk aan plezier als een investering in jezelf en de mensen om je heen. Het kost geen cent, maar de rendementen zijn enorm. 

Dus, hoe kun je jouw FUN KPI vergroten?

  • Vind passie in wat je doet: Probeer te ontdekken wat je echt leuk vindt en zoek manieren om dat te benutten.
  • Bouw positieve relaties: Investeer in relaties met je collega’s, creëer een ondersteunende omgeving en deel je successen.
  • Streef naar werk-privé balans: Zorg ervoor dat werk niet als werken voelt. Dan is er geen werk-privé balans nodig. Werk is dan onderdeel van het leven waarin je zoveel mogelijk plezier wil maken.
  • Leer en groei: Blijf jezelf ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit houd je betrokken en gemotiveerd.
  • Vier successen: Sta stil bij je prestaties, hoe klein ze ook zijn, en vier ze. Positieve bekrachtiging doet wonderen voor je FUN KPI.

Dus, onthoud dit: jouw persoonlijke FUN KPI is de magische vonk die je team en organisatie in vuur en vlam zet, en uiteindelijk zorgt voor gelukkige klanten. Dus lach, geniet en maak van je werkplek een plek waar iedereen met plezier naartoe gaat!

Kan jouw persoonlijke FUN KPI nog flink omhoog, of wil je mensen binnen jouw organisatie meer FUN leren hebben? Stuur ons een bericht en we kijken graag met je mee hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Download direct onze
gratis gids

Een doorbraak in
transformeren

Ontdek het geheim van echte Business Agility. Met vertrouwen en commitment uit de organisatie.
Zonder gedoe.