Wat geeft jou vleugels?

Om mooie herinneringen te maken moet je soms toch dingen doen die je spannend vindt.

LEES VERDER

Neem even de tijd voor deze blog, sluit je ogen en stel je voor dat je op het strand bent. Een mooie zonnig dag, Je voelt de zonnestralen op je gezicht en een heerlijk briesje zorgt voor een beetje verkoeling. Je bent even niet bezig met alle drukte en stress van werk en privé. Je bent zoals Frederik in zijn blog vorige week al noemde, even lekker aan het lummelen.

Voel je de rust in je komen? De rust die nodig is om vleugels te krijgen? 

Waarschijnlijk denk je terug aan een moment dat je zelf hebt meegemaakt, in ieder geval maakt dat het gevoel sterker. Terugkeren naar een moment van energie, een moment van geluk. Om te kunnen terugkeren naar deze momenten en hieruit te kunnen blijven putten moet je ze wel maken. 

Dat klinkt eenvoudig, maar persoonlijk weet ik dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Ook ik denk (nog te) vaak in belemmerende overtuigingen. 

  • Te druk om samen iets leuks te doen,
  • Jammer van het geld om iets samen te doen, daar kan je ook iets anders voor kopen
  • De ander heeft vast geen zin
  • Iets nieuws doen heeft zo zijn risico´s, er kan van alles mis gaan

Afgelopen zomer heb ik wat van deze overtuigingen losgelaten, en heb ik met het gezin een aantal mooie herinneringen verzameld waar ik in ieder geval niet alleen op dat moment maar ook in de toekomst uit kan putten. 

Over het aanpakken van belemmerende overtuigingen, het uit je comfortzone stappen en je doelen te realiseren gaat ook deze eerdere blog met als passende titel: “Geloof niet alles wat je denkt.”. Het leuke van deze blog vind ik de vrouw van 64 die op haar 59e met kitesurfen is begonnen. Ze is een soort voorbeeld voor me geworden. En je raadt het al. Ik ga niet wachten tot mijn 59e, ik ga nog dit jaar leren kitesurfen, en dat doe ik niet alleen. 

Ook hier gaat het om herinneringen opbouwen om later uit te putten. Eind deze maand hebben we de Filotes kitesurf summit. De kick-off met het team dat hier samen aan meedoet is inmiddels geweest. Lekker samen eten in een strandtent, alvast vooruitkijken naar het weekend en sparren over de visie van Filotes:

Wendbare mensen maken wendbare organisaties

Mooi hoe het kitesurfen hier ook een link mee heeft: …… 

Stel je voor dat je aan het kitesurfen bent, met de wind in je haren en de zon op je gezicht. Het lijkt misschien gewoon een leuke sport, maar wist je dat kitesurfen eigenlijk veel te maken heeft met jouw persoonlijke groei?

Als je begint met kitesurfen, ben je misschien een beetje bang. Het lijkt moeilijk en een beetje eng. Maar als je eenmaal leert hoe je die vlieger moet besturen en op dat board moet staan, voel je je steeds sterker en zelfverzekerder.

Het leert je doorzettingsvermogen. Soms, als de wind niet meewerkt of als je een fout maakt en in het water valt, moet je gewoon weer opstaan en het opnieuw proberen. Dat helpt je om te begrijpen dat het oké is om fouten te maken, zolang je maar blijft proberen en leren.

Kitesurfen kan je ook leren om te luisteren naar de natuur en geduldig te zijn. Je moet de wind begrijpen en leren wanneer het de juiste tijd is om te gaan surfen. Het helpt je om in contact te komen met de elementen en de wereld om je heen.

En weet je wat nog meer? Kitesurfen kan je een gevoel van vrijheid geven. Als je daar op dat board staat en over de golven vliegt, voel je je als een vogel in de lucht. Het kan je laten zien dat er geen grenzen zijn aan wat je kunt bereiken, zolang je maar gelooft in jezelf.

Dus, de volgende keer dat je naar die vlieger kijkt, onthoud dan dat kitesurfen niet alleen een sport is. Het is een avontuur dat je kan helpen groeien, sterker worden en genieten van de schoonheid van de wereld om je heen. Ga ervoor en laat jezelf groeien, net als die vlieger hoog in de lucht!

Terug naar de vraag:  wat geeft je vleugels?

De verzamelde vakantie herinneringen en de stap om samen met anderen eind deze maand te groeien. Dat geeft mij vleugels.

Hopelijk kan je deze vraag ook voor jezelf beantwoorden, bewuster inzetten en ook meer nieuwe ervaringen en herinneringen opbouwen. Doe dit vooral ook met het team waarmee je samenwerkt. Wil je hier verder over sparren of hulp om jezelf, je team en je organisatie te laten vliegen? Laat het weten door contact met ons op te nemen.

Download direct onze
gratis gids

Een doorbraak in
transformeren

Ontdek het geheim van echte Business Agility. Met vertrouwen en commitment uit de organisatie.
Zonder gedoe.