De superkracht van Lummelen

Het is als een frisse wind voor je denkvermogen.

LEES VERDER

Heb je jezelf ooit betrapt terwijl je zomaar wat rondhing, zonder echt iets nuttigs te doen? Goed nieuws: dat heet lummelen, en het is eigenlijk een superkracht! Ja echt, je leest het goed. Lummelen is niet alleen maar tijdverlies; het heeft magische krachten die zowel voor jou als voor de hele groep waarin je rondhangt geweldig kunnen zijn.

Dat geldt niet alleen voor je als je bijvoorbeeld deel uitmaakt van een ontwikkelteam. Maar het geldt voor iedereen binnen je organisatie. Dus ja, ook voor jou, directeur van een organisatie of CEO van een grote onderneming. 

Weet je wat het mooie is aan lummelen? Het lijkt misschien alsof je gewoon wat rondhangt en niets bijzonders doet, maar eigenlijk gebeurt er van alles in je hoofd. 

Als je een beetje rondslentert, je gedachten laat afdwalen en gewoon de tijd neemt om te zijn, dan geef je je hersenen de ruimte om te ontspannen én te creëren. Het is als een frisse wind voor je denkvermogen. 

Nu denk je misschien dat in een wereld waarin iedereen altijd druk bezig is, lummelen een beetje gek klinkt. Geen zorgen, je bent niet de enige die zo denkt. Want hoe vaak wordt er niet verteld dat het werk efficiënter kan en moet. Lummelen klinkt nou niet heel erg efficiënt. Maar stel je eens voor dat het mega effectief is? 

Want wist je, dat je door te vertragen eigenlijk veel sneller kunt worden? Daar schreef ik al eens een blog over: Wie wil versnellen, zal moeten leren vertragen.

Het klinkt tegenstrijdig, ik weet het. Maar luister: wanneer je even stopt met al dat gehaast en jezelf toestaat om te lummelen, geef je jezelf de kans om na te denken. Je krijgt een helderder beeld van waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. Dus eigenlijk is het een beetje zoals een kompas gebruiken voordat je op pad gaat, in plaats van blindelings te rennen. 

Of het geeft je de ruimte om terug te kijken, de tijd te nemen of het wel zo handig is hoe je team samenwerkt. Begrijpt iedereen wat de bedoeling is? Voeren we hier wel de juiste gesprekken? Waar lijken we langs elkaar heen te praten? 

Nu, laten we eens praten over hoe lummelen niet alleen jou kan helpen, maar ook een hele organisatie kan versterken. Stel je voor dat je samenwerkt in een team. Iedereen is druk bezig met taken en projecten, maar niemand lijkt echt de tijd te nemen om te vertragen en na te denken. Hier komt jouw superkracht om de hoek kijken! Als jij de moed hebt om af en toe te lummelen, kun je de groep een waardevolle dienst bewijzen.

Hoe dan? Nou, terwijl anderen in de drukte van alledag verstrikt raken, kun jij even stilstaan en nadenken over de grotere doelen. Je kunt vragen stellen zoals “Waar gaan we eigenlijk naartoe?” en “Zijn er betere manieren om dit te doen?”. En weet je wat? Deze vragen kunnen als magie werken om de organisatie in de juiste richting te sturen.

Bovendien, wanneer je de tijd neemt om te lummelen en te leren, geef je anderen ook toestemming om dit te doen. Voor je het weet, hebben jij en je teamgenoten een omgeving gecreëerd waarin creativiteit en innovatie kunnen floreren. En dat is waar échte groei begint.

Lummelen is dus geen verspilling van tijd. Het is een superkracht die zowel jou als je hele team kan versterken. Dus ga ervoor, lummel af en toe lekker rond, geef je brein wat ruimte, en ontdek hoe je door te vertragen eigenlijk sneller kunt gaan. Je zult versteld staan van de magische resultaten!

Benieuwd hoe je lummelen in je bedrijf kan stimuleren zonder dat mensen zich afvragen waar je in hemelsnaam mee bezig bent? Stuur me een berichtje en ik laat het je weten. 

Download direct onze
gratis gids

Een doorbraak in
transformeren

Ontdek het geheim van echte Business Agility. Met vertrouwen en commitment uit de organisatie.
Zonder gedoe.